Guidning och gruppresor

Vi tar emot både större och mindre grupper och erbjuder olika typer av guidade turer och arrangemang.

Guidad tur för vuxna

Med sin utgångspunkt från teaterns värld berättar Helena om hur samverkan, kreativitet, lekfullhet och värdet av gofika byggt upp Trolska Skogen med hjälp av 200 ideella personer.  Vad händer med ett litet samhälle när kulturen flyttar in? Finns det fördelar med att driva en nyskapande verksamhet på landsbygden, eller ska vi tro på den rådande mediabilden; Att landsbygden gjort sitt? Utöver detta pratar Helena om varför Näcken är naken, varför draken har glasögon och hur du bäst botar höjdskräck enligt folktron och mycket annat.
Boka för din konferens, arbetsgrupp eller förening. Kraft och mod!

Guidning på olika språk

De guidade turerna ges på svenska om inget annat anges. Översättning till andra språk kan arrangeras.

Förskola/Skola

Under hösten 18 håller skogen öppet för förskolor och skolklasser upp till åk 6. 
Ni boka in er klass för en teaterpromenad som lär er mer om naturen och folktron med hjälp av folktrons egna väsen. Det går fint att ta med matsäck och att grilla korv under höstsäsongen (sommar råder eldningsförbud i skogen). Ange att ni vill grilla vid bokning så håller vi elden igång. Promenaden sker till allra största delen utomhus. Rullstolar och barnvagnar kommer fram till alla väsen med hjälp av 1,40 meter bred spång, grusväg och barkad stig. Sträckan är ca 1,6 km lång.

Skola - elever från 13 år och gymnasium

En guidning för äldre elever som vill veta mer om folktro, natur och miljöteknik. Vi samlas runt elden för en inledande berättarstund. Sedan promenerar vi tillsammans runt bland skogens alla sagoplatser för att ta oss en närmare titt på folktrons sägner och berättelser.

En uppskattad vandring där olika teman blandas på ett naturligt sätt och mynnar ut i praktisk kunskap och filosofiska tankar.

 

Du förbokar din guidade tur på: 0652 - 161 48 eller via info@trolskaskogen.se

 

/media/1247/img_8701.jpg /media/1245/sma-hus1.jpg /media/1249/filijokushus-web.jpg /media/1227/sommarskog.jpg /media/1248/draken-web.jpg