Guidning och gruppresor

Vi tar emot både större och mindre grupper och erbjuder olika typer av guidade turer och arrangemang.


Guidad tur för vuxna

Med utgångspunkten i teaterns värld berättar vi om hur samverkan, kreativitet, lekfullhet och värdet av "gofika" byggt upp Trolska Skogen med hjälp av 200 ideella personer. Vad händer med ett litet samhälle när kulturen flyttar in? Finns det fördelar med att driva en nyskapande verksamhet på landsbygden, eller ska vi tro på den rådande mediabilden; Att landsbygden gjort sitt? Utöver detta pratar vi om varför Näcken är naken, varför draken har glasögon och hur du bäst botar höjdskräck enligt folktron. Och mycket annat.

 

HÖGSTADIUM och gymnasium

En guidning för äldre elever som vill veta mer om folktro, natur och miljöteknik. Vi samlas runt elden för en inledande berättarstund. Sedan promenerar vi tillsammans runt bland skogens alla sagoplatser för att ta oss en närmare titt på folktrons sägner och berättelser. En uppskattad vandring där olika teman blandas på ett naturligt sätt och mynnar ut i praktisk kunskap och filosofiska tankar.

 

Guidning på olika språk

De guidade turerna ges på svenska om inget annat anges. Översättning till andra språk kan arrangeras.

 

Boka din guidade tur på info@trolskaskogen.se/media/1247/img_8701.jpg /media/1245/sma-hus1.jpg /media/1249/filijokushus-web.jpg /media/1248/draken-web.jpg