Har vi tagit ett galet beslut?

Varje fredag har vi morgonmöte i skogen. Vi går igenom veckan som varit och veckan som komma skall. Det är så roligt att höra hur alla i skogen börjar tänka kretslopp och hållbarhet i smått och stort. Exempelvis har vi bytt våra engångsmuggar på mötet till diskbara, vi kokar inte mer kaffe än vad vi verkligen kommer dricka, går igenom färgslattar och ändrar vissa färgval efter dem osv osv... det är i smått. Så kommer en av de stora utmaningarna att odla en sjö. Förra året virkade vi en sjö, men solen och regnet slet hårt i den så den virkade sjön väntar nu på en mindre plats för att återuppstå i igen. Där den virkade sjön låg ska i sommar bli en odlad ätbar sjö. Ansvarig är Åsa Persson som nu gått från kaféansvarig till trädgårds och kompostansvarig. Tanken är att odla allt vårt egna bladgrönt och färska kryddor till våra kaféer och låta rester från kafeerna komposteras och bli odlingsjord till nästa säsong. I några år har våtservetter och handsprit utgjort tvättmöjligheterna för besökandes händer (eftersom skogen inte har indraget vatten). Men nu är det slut med våtservettandet. Specialtvättställ med vatten och biologisk nedbrytbar tvål ska byggas så att vi kan återvinna vattnet och vattna skogens icke ätbara växter med det.

Under våren tar vi emot studiebesök i skogen och på vår samodling. Läs mer under guideturer eller skriv till info@trolskaskogen.se .

Trolska Skogens samodling är äntligen igång!

0001-01-01

I vårt mål att bli ett så lokalt kretslopp som möjligt så har vi startat en samodling i byn.

Genom det gamla klassiska nåutknepet, lägga lappar i brevlådorna, så bjöds alla som ville vara med in. Responsen blev stor och nu är vi 26 personer som är indelade i mindre odlingsgrupper enligt växtföljd mm. Elsie i byn har lånat oss sin täkt i 3 år och under hösten har vi börjat bygga lasagnebäddar. Anna och Johan kom med hästgödsel och Erik med ensilage. Efter det har lökgruppen satt vitlök och potat…

Läs mer »

Naturinvetering i Trolska Skogen

0001-01-01

Under 2021 fick Johan Myhrer uppdraget att inventera skogen vi arbetar i, främst fågellivet. Vi ville se vilka som bor och lever där och få ett underlag för att kunna göra om samma sak med ett par års mellanrum och se hur det förändrats. Inventeringen ger också inspiration till kommande sagor och utställningar. Den ger oss också kunskap om vilka platser i skogen vi ska låta vara, och vilka platser där det passar att fler väsen flyttar in så småningom. Klicka här nedanför om du vill läsa inventer…

Läs mer »

Pressmaterial

Välkommen till Trolska Skogens nyhetsrum! Här hittar du bilder, nyheter och övrigt pressmaterial.

Materialet får endast användas i samband med artiklar om Trolska Skogen och fotografens namn måste alltid anges vid publicering av bilder.

Kontakta oss gärna vid frågor och funderingar: Helena Brusell, projektledare: info@trolskaskogen.se