Nyheter ändrar namn till hållbarheter

0001-01-01

Trolska Skogen har funnits på sin nuvarande plats sedan 2011. Innan lånade vi skogar och spelade sagorna. Vartefter de avverkades bytte vi spelplats för att slutligen hamna i den skog vi nu kalla Trolska Skogen. Här får vi stanna under en lång tid fram.

Pandemin har förändrat oss och världen, vi har sett att vi kan ställa om mycket och i snabb takt om vi måste och nu MÅSTE vi ställa om snabbt och mycket för klimatet. Jag har funderat mycket på vad Trolska Skogen ska vara, vilka mål vi ska ha och hur vi ska utveckla verksamheten vidare. Min önskan är att Trolska Skogen ska vara

-En plats för alla generationer. För de som inte längre finns men som skapade möjligheten för vårt samhälle, de nu levande och de som ännu inte fötts. Många människor har varit med och skapat förutsättningarna för Trolskas tillblivelse och jag tänker på dem ofta; Freddy, Dagmar, Arne, Joe, Lennart, Lars, Elin, Ville, Inger och många fler. Hoppas kunna ge deras insatser utrymme i denna blogg. Nu är det upp till oss alla att skapa förutsättningar för nästa generation.

-Ett så lokalt kretslopp som möjligt. Vilken brasklappsformulering va? Vad är lokalt och vad betyder "som möjligt"? Svaren är inte klara men sökandet efter dem kommer utgöra bränslet i denna blogg. Just nu förbereder vi inför årets julsaga. Ett stort arbete där skogens alla sagoplatser ska ställas iordning för nya spelsituationer och julstämning ska skapas överallt. Premiären är den 20 november så i skrivande stund är det exakt 2 månader av förberedelser kvar. Här går åt mängder med material - vad ska vi välja och inte välja? Ätbara varor kommer säljas, fika och mat - men vad är hållbart? Följ med på vår väg mot ett lokalt kretslopp.

Kraft och Mod

Helena

« Tillbaka till nyheter

Trolska Skogens samodling är äntligen igång!

0001-01-01

I vårt mål att bli ett så lokalt kretslopp som möjligt så har vi startat en samodling i byn.

Genom det gamla klassiska nåutknepet, lägga lappar i brevlådorna, så bjöds alla som ville vara med in. Res…

Läs mer »
/media/1519/img_2515.jpg /media/1253/img_2388.jpg /media/1298/filijokustak.jpg