”Lika och Unika” till Trolska Skogen

2015-06-24

Lika och Unika är en utställning om allas lika värde och har sin grund i Glada Hudik-teaterns arbete. Målet är att lyfta frågor om vad vi betraktar som normalt och vad som ger människor värde. Det finns lika många sätt att vara som det finns människor på jorden. Och alla vill bli sedda. På det viset är vi lika OCH unika på samma gång. Utställningen är i sitt ursprung ett samarbete mellan Hudiksvalls kommun och Hälsinglands Museum och visades för första gången 2011. Nu får utställningen nytt liv i sommarens sagoäventyr i Trolska Skogen där den visas mellan 13 juni – 16 augusti.

Vi har byggt en alldeles ny utställningshall, och eftersom årets tema i Trolska Skogen är kärlek och respekt kommer utställningen ”Lika och Unika” blir ett perfekt komplement till sommarens äventyr, säger Helena Brusell, verksamhetsledare för Trolska Skogen.

I utställningen får besökarna möjlighet att lära känna några av skådespelarna i Glada Hudik-teatern genom olika porträtt där de berättar om sitt liv och ställer frågor till betraktaren som till exempel: Har du blivit retad någon gång? Hur kändes det? Vad blir du glad av? Vad är du stolt över? Det finns också en interaktiv del där man bland annat kan spela skuggteater, lyssna på hur det känns att inte kunna sålla ljud och leka med sitt utseende i en dator.

Under hösten finns det också möjlighet för skolklasser och andra grupper att besöka utställningen.

För mer info och frågor kontakta projektansvarig Eva von Hofsten: eva@gladahudikteatern.se, 070 - 386 37 03.

« Tillbaka till nyheter

Trolska Skogen släpper skiva

2017-06-16

Nu tar vi ett nytt grepp för att sprida och förmedla berättelser om skog, folktro och natur. Till premiären av nya äventyret släpper vi vår skiva med låtar som framförs av olika  artister såsom Peter …

Läs mer »

Trolska Skogen - Årets företag i Nordanstig

2015-07-22

Trolska skogen utsågs, på 10-års jubilerande Eldklotsgalan, till årets företag i Nordanstig med motiveringen:

"Trolska skogen har haft modet att använda sin fantasi för att utveckla det lokala samhäl…

Läs mer »

Premiär för sommarens äventyr

2015-06-16

Jätten Hjärtegulls Gåta

I Sommarens äventyr råder kärleksyra när småfolket förbereder inför bröllop. Men många frågor söker svar; Har Trollen för lite kärlek och Häxan Aska Etter för mycket? Vem våga…

Läs mer »
/media/1203/utsällningen-lika-och-unika.jpg /media/1204/skuggspel-lika-och-unika.jpg