Trolska Skogen öppnar för nytt sagoäventyr

0001-01-01

Skogen i Hälsingland behöver barnens hjälp

Den 23 juni öppnar Trolska Skogen sommarens stora sagoäventyr Tick Tack Tiden. I år är det bråttom, skogens väsen behöver verkligen barnens hjälp och tiden går.

Vi inspirerar till lek i, och tillsammans med, skogen. Samtidigt växer barnens respekt för naturen, säger Helena Brusell, Trolska Skogens grundare.

 

Förutom det årliga sagoäventyret släpper man i år en tillhörande barnbok och skiva. Lina Hedlund och Martin Stenmarck är några av artisterna som medverkar på skivan. Här sjungs det om enen som drömmer sig bort och naturens egna plåster på sår: kådan.

 

 Vi hoppas att boken Trädspring ska lära barnen om träd på ett lekfullt sätt och öka deras intresse för naturen. Träd är fantastiskt coola. Precis som oss har de olika och unika egenskaper. Alla träd bär på en historia, de har stått på samma plats i hundratals år och man kan bara drömma om vad de har fått se och vara med om, säger Helena Brusell.

 

En vördnad för naturen är grunden i Trolska Skogen.Med sagan, boken och den tillhörande musiken vill man på ett roligt, dansant och lekfullt sätt inspirera barn till att ta hand om skog och mark.

 Alla har sin egen relation till träd och det här är vår. Grönt är skönt och det är ingen nyhet att träd har en lugnande inverkan på oss människor, säger Helena Brusell.

 

 

Boken är skriven av Helena Brusell och Johan Svangren och illustrationerna är gjorda av Jens Ahlbom (Mulle Meck). Projektet har möjliggjorts med stöd av KUA-fonden i Gävleborg.

 

 

Trolska Skogen är en levande sagoskog med teateräventyr för barn i åldrarna 2-9 år. Här möter du häxor, tomtar och troll i den magiska hälsingeskogen. Årets sommarsaga heter Tick, tack tiden och spelas dagligen mellan den 23 juni och 18 augusti.

 

 

För mer information, kontakta Helena Brusell, tel: 070-311 25 99, mail: info@trolskaskogen.se

 

« Tillbaka till nyheter

Trädspring - Skiva och barnbok från Trolska Skogen

0001-01-01

Lina Hedlund och Martin Stenmarck är några av artisterna som medverkar på Trolska Skogens nya skiva. Temat är träd och som ett komplement släpps samtidigt barnboken Trädspring som på ett lekfullt sätt…

Läs mer »

Träd blir till musik - ny singel på spotify

0001-01-01

Under våren har Trolska Skogen inlett ett arbete med att lyfta fram Träd för barn och vuxna.

Ett musik-projket som finansierats av Kua-Fonden och Trolska Skogen, kommer under nästa vinter resultera i…

Läs mer »

Trolska Skogen - Årets företag i Nordanstig

0001-01-01

Trolska skogen utsågs, på 10-års jubilerande Eldklotsgalan, till årets företag i Nordanstig med motiveringen:

"Trolska skogen har haft modet att använda sin fantasi för att utveckla det lokala samhäl…

Läs mer »
/media/1388/tandfens-docka-och-tandfen-mia-rydell-och-helene-aastroem-foto_micke-andersson.jpg