Om Trolska Skogen

Välkommen till Trolska Skogen – den levande sagovärlden

Trolska Skogen är ett levande teateräventyr för småfolk mellan 2-9 år, men även underhållande för de mer vuxna. En saga som spelas längs en sträcka på 1.2 km där du möter häxor, tomtar, troll och andra väsen i den magiska hälsingeskogen. Kring midsommar slår vi upp portarna för sommarens äventyr och vinterns äventyr spelas adventshelgerna fram till jul.

En vördnad för naturen är grunden i Trolska Skogen. Här går sagor, folktro, musik och sång hand i hand. Med teateräventyren vill vi på ett roligt och lekfullt sätt öka barns intresse för natur och kultur och vara ett hållbart besöksmål för alla generationer. Vi brukar skogen med teater och spelar nya sagor med återkommande karaktärer både sommar och vinter. Där emellan förbereder vi för den kommande produktionen, men har alltid öppet för bokade guideturer.  

Utöver de årliga äventyren släpper Trolska Skogen ibland musik. År 2017 var vi grammisnominerade för skivan ”Kan innehålla spår av musik” med musik av Niklas Medin och Beata Harryson, texter av Johan Svangren och Helena Brusell. Musiken hittar ni på Spotify. 

Länk till Trolska Skogen på Spotify:

https://open.spotify.com/artist/0OTRNolKPFAAhC0pj1IS8p 

/media/1395/aska-etter_trolska-skogen_utblick-foto.jpg /media/1512/mums.jpg /media/1513/troll-julia.jpg /media/1514/filijokus-hink.jpg /media/1515/tandfevagn.jpg