Att virka en sjö

 

 

ANMÄLAN TILL "VIRKA EN SJÖ" HAR STÄNGT! Då vi i nuläget är över 700 virkare så har vi tyvärr inte möjlighet att skicka ut mer garn och nålar. Förrådet är slut helt enkelt.   Kraft och mod!

I Trolska Skogen, mittemot kaféet, finns en yta som vi kallar ”Sjön utan vatten”. Det är en grusbotten på ca 300 m2, som på hösten och våren är vattenfylld men uttorkad under sommaren.

Idén är att under hösten och vintern 2020-2021 virka en ”vattenyta” som täcker de 300 m2. Det kan vara i olika blå och gröna nyanser och med fiskar, paddor, sjöodjur och vattenfåglar i olika färger. Alla som vill delta i virkningen får ett paket med garnnystan och virknål samt kakor till kaffet hemskickat. Där kan man i lugn och ro virka sin vattenruta, fisk eller vad man vill och sedan skickar man sin virkning tillbaka till oss. Vi sätter ihop allas olika virkningar till en enda stor konstinstallation.

Vi vill med det här projektet skapa hopp, glädje och framtidstro. Och vi hoppas att detta ska ge deltagarna energi och skaparglädje under en tid då många sitter i hemkarantän.

Under projekttiden kommer deltagarna att bjudas in till virkkafé på via programmet Zoom. Där kan alla som vill umgås i större eller mindre grupper, utbyta idéer och kunskap. Via digital kontakt kan vi hålla alla uppdaterade vartefter virkningarna kommer in och vi sätter dem samman till en stor installation.                                                                                                                                                        Tider för de digitala virkkaféerna kommer finnas på denna sida och inbjudan till varje mötestillfälle skickas ut via e-post.

I de digitala virkkaféerna bjuder vi in flera föredragshållare med olika perspektiv. Exempelvis om folklore kring textila hantverk berättar Tora Wall, folklorist, anställd vid Nordiska Museet.

Projektet är finansierat av Utveckling Hälsingebygden. http://utvecklinghalsingebygden.se/speedprojekt/

 

 

/media/1471/virka-en-sjo-liten.jpg /media/1472/leader-och-eulogga.png